Hava paraşüte hangi kuvveti uygular

Hava paraşüte hangi kuvveti uygular
Hava paraşüte hangi kuvveti uygular bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sürtünme kuvveti uygular. Kuvvetin cisimler üzerine belirli etkileri bulunmaktadır. Bu doğrultuda kuvvet, cisimler üzerine durgun cisimleri harekete geçirme etkisi, hareketli cisimleri durdurma etkisi, hareketli cisimlerin hızlarını artırma ve yavaşlatma etkisi, hareketli cisimlerin yönlerini değiştirme etkisi ve cisimlerin şekillerini değiştirme etkisi uygulamaktadır.

Paraşüt, yüksek bir irtifadan yeryüzüne doğru yerçekimi kuvveti doğrultusunda artan ivmeli bir iniş yapmaktadır. Bu doğrultuda yerçekimi kuvveti etkisi altında kuvvetin hızlandırıcı etkisini gözlemlemekteyiz. Buna karşın paraşüte bir hava direnci karşı koymaktadır. Hava direnci doğrultusunda paraşüt yavaşlamaktadır. Paraşütün yavaşlaması doğrultusunda hava direncinin paraşüte kuvvetin yavaşlatıcı etkisi doğrultusunda etkidiğini söyleyebiliriz.

8
115
135
12
4
2
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.