Hava tahmini gibi sağlığımızla ilgili bilgileri önceden tahmin edebilir miyiz

Hava tahmini gibi sağlığımızla ilgili bilgileri önceden tahmin edebilir miyiz
Günümüzde meteoroloji uzmanları havanın nasıl olacağını yüksekoranda doğru tahmin edebilmektedir. İnsanların da kendi sağlığınıilgilendiren olayları bu şekilde önceden tahmin edebilmesi mümkünmüdür?

Soru : Günümüzde meteoroloji uzmanları havanın nasıl olacağını yüksek oranda doğru tahmin edebilmektedir. İnsanların da kendi sağlığını ilgilendiren olayları bu şekilde önceden tahmin edebilmesi mümkün müdür?

Cevap : Birçok hastalığın sadece çevresel faktörlerden değil genetik bir alt yapıdan da kaynaklandığı artık bilinen bir gerçek. Örneğin ailesinde alzheimer hastası bulunan kişilerin birinci derece akrabalarında gerekli genler bakılarak yaşlandığında alzheimer olup olmayacağı ön görülebilmektedir. Bu şekilde kendi sağlığımızı ilgilendiren olayların gelecekte çok daha fazla tahmin edilebileceği fikrindeyim. Çünkü bilim hala genlerimizin, kromozomlarımızın bize söylemeye çalıştığı şeyleri anlamaya çabalıyor ve ilerliyor.

2
1
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.