Havuç yemek görme yeteneğini artırır mı

Havuç yemek görme yeteneğini artırır mı
Havuç yemek görme yeteneğini artırır mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Pek çoğumuz küçükken aile büyüklerimizden havuç yersek daha iyi görebileceğimizi duymuşuzdur. Havucun daha iyi görmemizi sağlayacağı inancı 2. Dünya Savaşı’na dayanıyor. Dönemin güçlü ordusu olan Alman ordusunun uçaklarını tespit edebilen radar istasyonları ağını oluşturan ve bu şekilde pek çok Alman saldırı uçağını hem gündüz hem gece düşürebilen İngiliz ordusu, sahip olduğu teknolojiyi gizlemek ister. Bu amaçla gazetelerde İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri pilotlarının gece görüş yeteneğinin havuç yemeleriyle ilişkilendirildiği uydurma haberleri yayımlatır. Oysa havuç, herhangi bir görme kusurumuz yoksa maalesef daha iyi görmemizi sağlamaz ancak içeriğinde bulunan bazı maddeler (örneğin beta karoten) sayesinde göz sağlımızı korumamıza yardımcı olur.

Hem evet, hem hayır. Öncelikle; eğer mükemmel bir görüşten daha az bir görme yeteneğine sahipseniz, havuçlar görüş keskinliğinizi geliştirmeyecektir. Örneğin; havuç tüketimi  hiç görmeyen birisine 20/20 görüşü vermeyecektir. Fakat sebzelerdeki vitaminler bir bütün olarak göz sağlığınızı destekleyicidir. Havuçlar; vücudun A vitaminine (göz sağlığı için önemlidir) dönüştürdüğü bir madde olan beta-karoten içerir.

3
96
6
6
7
10
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.