Hayvanları koruma günü ne zaman kutlanır

Hayvanları koruma günü ne zaman kutlanır
Hayvanları koruma günü ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayvanlar, bizim gibi canlı varlıklardır ve çoğu bize yararlıdır. Hayvanların etlerinden, sütlerinden, tüylerinden, yünlerinden ve güçlerinden yararlanırız. Evde beslenen hayvanların temizliklerine, aşılarına dikkat etmeliyiz. Onların da birer canlı olduğunu unutmamalı, onları sevmeli ve korumalıyız. Her yıl 4 Ekim, Hayvanları Koruma Günü olarak değerlendirilir. Bu günde hayvanların faydaları, bakımları ve korunmaları hakkında yazılar yazılır. Okullarda hayvanların korunmasıyla ilgili konuşmalar yapılır, şiirler okunur.

Hayvan dostları ilk kez İngiltere’de 1822 yılında; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği’ni kurdular. Ülkemizde Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçla dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdular. 1931 yılında Floransa’da toplanan bu kuruluş dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır. Evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi koşullarda beslenmeleri, duyarlı davranılması konusunda farkındalık yaratmaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
3
0
3
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.