Hediye aldığınızda ve verdiğinizde neler hissediyorsunuz

Hediye aldığınızda ve verdiğinizde neler hissediyorsunuz
Hediye aldığınızda ve verdiğinizde neler hissediyorsunuz, hediyeleşmek niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hediye Arapça kökenli bir kelime olup bir insanı sevindirmek için verilen bir malı ifade etmektedir. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre hediye armağan demektir. 

Hediyeleşmenin önemi büyüktür. Peygamber efendimiz, insanların birbirleriyle ilgilerini kesmemesi ve irtibatlarının kopmaması için hediyeleşmeyi emreder, hediyenin, alanı sağır ve kör ettiğini bildirirdi. Yani hediye sayesinde hediye verenin kötü sözlerini duyamaz, kötü işlerini göremez olur.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Müsafeha edin, müsafeha kini, kırgınlığı giderir. Hediyeleşin, çünkü hediye, sevgiyi artırır, düşmanlığı giderir.) [İbni Asakir]
(Hediyeleşin, çünkü hediye, aradaki muhabbeti artırır.) [Beyheki]

Hediye aldığımda ve verdiğimde ben çok mutlu oluyorum. Hediyeyi verdiğim kişinin sevinmesi de beni çok mutlu ediyor. Hediyeleşmek, insanları sevdiğimizi, onlara değer verdiğimizi göstermenin en güzel yoludur. Hediyeleşmek insanlar arasındaki bağı güçlendirir. Bu nedenle önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
3
0
13
0
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.