Hekim ve hemşire açığı 2023'te kapanacak

Hekim ve hemşire açığı 2023'te kapanacak
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ünal, yaptıkları planlamalar sayesinde 2023'te hekim ve hemşire açığının kapanacağını öngördüklerini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doğan Ünal, Türkiye'de bu ay itibarıyla 140 bin aktif çalışan hekim bulunduğunu belirtti.

Hekim ihtiyacının 2023'te 200 bin olacağını ifade eden Ünal, "Önümüzdeki dönemi de hesaba katarsak, hekim açığının sürdüğünü söylemek yanlış olmaz" dedi.

Hekim açığını giderme çalışmaları kapsamında tıp fakültesi kontenjanlarının artırıldığını anımsatan Ünal, "2015-2016 öğretim yılında bu sayı 12 bin 500 olarak gerçekleşti. Yaptığımız planlamalarla 2023'te hekim açığının kapanacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Ünal, hekim sayısının arz fazlalığı oluşturacak şekilde artmaması için de kontenjanların belli oranlarda azaltılması gerektiğini, bu konuda Yükseköğretim Kurulu ile yazışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bu ay itibarıyla ülkede 148 bin aktif çalışan hemşire bulunduğunu bildiren Ünal, 2023 yılı hemşire ihtiyacının ise 315 bin civarında olacağını söyledi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.