Helen, Paris, Hektor, Agamemnon, Menelauos ve Akhileus adlı karakterlerin yer aldığı eser hangisidir

Helen, Paris, Hektor, Agamemnon, Menelauos ve Akhileus adlı karakterlerin yer aldığı eser hangisidir
Helen, Paris, Hektor, Agamemnon, Menelaus ve Akhileus adlı karakterlerin yer aldığı eser hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Helen, Paris, Hektor, Agamemnon, Menelaus ve Akhileus adlı karakterlerin yer aldığı eser hangisidir

Doğru Cevap: İlyada

İlyada Homer'a atfedilse de, kimin yazdığını kesin olarak bilmiyoruz. Geleneksel olarak İÖ 12. yüzyıla tarihlenen, sözlü olarak geçen ve ardından İÖ 8. yüzyılda Yunanistan’da Arkaik Çağ’da yaşayan Homer olarak tanımlanan bir şair veya ozan tarafından yazılmış karakterleri ve efsaneleri tarifettiği düşünülmektedir.

Helen : Bin gemi açan yüz.
Paris : Priam'ın oğlu Aka Alexander. Paris İlyada'da korkakça bir rol oynarve Truva atlarının tanrıları tarafından yardım edilir.
Hector : Aşil'in öldürdüğü baş Truva prensi. Ceseti günlerce kuma sürüklenir (ama tanrıların lütfuyla, yıkım olmadan), Aşil kederi ve öfkesini çıkarır.
Agamemnon : Achaean (Yunan) kuvvetlerinin lideri ve eskiden Sparta’nın eski Truva’sı olan güzel Helen’in kayınbiraderi. Gemilerinin yelkenlerine rüzgar sağlamak için kızı Iphigenia'yı Aulis'te feda etmek gibi zor seçimler yapıyor.
Menelaus:Helen'in mağdur kocası ve Agamemnon'un erkek kardeşi.

2
0
1
0
2
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.