Her ağaçtan kaşık olmaz

Her ağaçtan kaşık olmaz
Her ağaçtan kaşık olmaz, bazı işler vardır ki, bunları ancak nitelikli, donanımlı insanlar yapabilir. Özelliği bulunan bir iş için herhangi bir kimse ya da şey kullanılamaz, her şey her işe yaramaz.
Belli şartlara bağlı ve niteliği ön planda tutulan işler için rast-gele bir kişi veya araç kullanılamaz, işe göre adam seçilmelidir. Adama göre iş seçmek yanlış ve faydasızdır. Her hususta, önce gerekli olan şeyler tespit edilmeli ve ona göre davranış biçimi belirlenmelidir. Ağaç cinsi pek çoktur; ama kaşık yapımı için ağacın, sağlığa zararsız, dayanıklı, kalın, görünüşü hoş vs. özellikler taşıyanı bulunmalıdır.
 
Her hususu kendi şartları içinde ele almak gerektiğini vurgulamak için söylenir.

Her ağaçtan kaşık olmaz TDK anlamı nedir

Özelliği olan bir iş için sıradan birisi kullanılamaz anlamında kullanılan bir söz.

Her ağaçtan kaşık olmaz kısa kompozisyon örneği

Sadece ehli, yani ustası tarafından yapılabilecek bir iş; sıradan, vasıfsız, işi bilmeyen insanlara verilemez.

Her kişinin bir uzmanlık alanı vardır. Önemli işlerimizde, o işin ustası kimse, onu çalıştırırız. İşi, işi bilmeyen, o alanda uzmanlaşmamış birine verirsek, bırak işin bitmesi, o iş daha berbat hale gelecektir. Nasıl ki her ağacın odunundan kaşık yapılamıyorsa yahut yapıldığında kaşığın ömrü kısa oluyorsa; her insan da her işi yapamaz. Yapacak olsa bile işten verim alınmayacaktır.

Bir veterinerin, insan ameliyatında görev alması ne kadar saçma olur değil mi? Onun işi, hayvanları tedavi etmektir. Kalkıp da bir insanı bile tedavisi için ona emanet edersek, hastanın sonu da hüsran olacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.