Her dine ait ahlak kuralları sistematiği olmasına karşın her ahlak sistemi dine ihtiyaç duymaz sözünü açıklayınız

Her dine ait ahlak kuralları sistematiği olmasına karşın her ahlak sistemi dine ihtiyaç duymaz sözünü açıklayınız
Her dine ait ahlak kuralları sistematiği olmasına karşın her ahlak sistemi dine ihtiyaç duymaz sözünü sizler için kısaca açıklayalım.

İnsanlık vasfına sahip olan kişilerin önermesidir. Zira bu insanlar ne cennete gitmek için birine yardım eder, ne de cehennemden kaçmak için, birini kötülük etmeme derdinde değillerdir. Yalnızca insan oldukları ve insanlık vasfının gerektirdiklerini yapmak adına, yardım eder ve kötülükten uzak dururlar. Bu da gösterir ki, iyi bir insan olmak için dine ihtiyaç yoktur. Zaten sırf cennete gitmek için iyi insan olan ve ya olmaya çalışan kişinin din algısından da şüphe etmek gereklidir.

Her dine ait bazı ahlak kuralları vardır ve bu kurallar birçok dinde ortak bir yargıda birleşir. Örneğin yalan söylemek, hırsızlık yapmak, adam öldürmek, kişilerin can ve mallarına zara vermek gibi birçok hareket hem ahlaki hem de kanuni olarak yasaklanmıştır. Hatta bu tür davranışlar diğer tüm inanç sistemlerinde da ahlaki olarak bulunmaz ve sakınılması gereken hareketler olarak belirlenmiştir.

22
15
22
17
16
17
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.