Herhangi bir müzik aracını büyük bir ustalıkla çalabilen sanatçı anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı hangisidir

Herhangi bir müzik aracını büyük bir ustalıkla çalabilen sanatçı anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı hangisidir
Herhangi bir müzik aracını büyük bir ustalıkla çalabilen sanatçı anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Herhangi bir müzik aracını büyük bir ustalıkla çalabilen sanatçı anlamına gelen kelimenin doğru yazılışı hangisidir 

Doğru Cevap: Virtüöz

Virtüöz kelimesi  ya da virtuous, Latince ise mükemmellik, yetenek veya mertlik anlamlarına gelen virtus ya da virtue) sözcüklerinden gelmektedir. Virtüöz'ün çoğul halleri İngilizceye çevrildiğinde virtuosi veya virtuosos, kadın sanatçılar için kullanıldığında ise virtuosa veya virtuose'dir.

Virtüöz, icra ettiği sanatta olağanüstü yeteneklere sahip kimselere denir. Genellikle müzik ve resim gibi alanlarda kullanılmaktadır. Zannedildiği gibi sadece müzikte kullanılmaz. Resmî bir unvan değil bir iltifattır. Ancak günümüzde bir unvan gibi kullanılmaya başlanmıştır.

Bir müzisyene Virtüöz denebilmesi için aranan belirleyici nitelik, mevzubahis müzisyenin, sanatını icra ederken, bunu diğer sanatçılardan çok daha üstün bir şekilde gerçekleştirebilecek yeteneğe sahip olmasıdır.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.