Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez atasözünün anlamı nedir

Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez atasözünün anlamı nedir
Bu yazımızda sizlere Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez anlamı nedir , Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez, Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez atasözünün anlamı, Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez anlamı şu şekilde :

Herkes bir iş yapar ama istenildiği kadar güzel ve kusursuz biçimde yapıp da ortaya çıkaramaz. Bunu becerenlerin sayısı da bir hayli azdır.

Her insanın bir ilgi alanı olduğu gibi beceriside mevcuttur. Aynı meslek erbabı insanlar birbirlerinin işinin aynısını yaparlar. Fakat tecrübeli olan ustalar ile kimse boy ölçüşemez. Çünkü çok daha fazla tecrübeye sahip kişiler ellerindeki işin tüm boyutlarını görür, istekleri, zararları, fazlaları bilir. İşini yeni öğrenen insan ise bunları yaşamadan bilemez.

Yatan kurttan, yeler tilki yeğdir ne demek?Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.


Atasözü Nedir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.