Heyelan ve erozyonun tarım üzerindeki etkisi

Heyelan ve erozyonun tarım üzerindeki etkisi
Heyelan ve erozyonun tarım üzerindeki etkisi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Heyelan, kaya ve toprak kaymasına heyelan denir. Heyelan genellikle yamaçlarda meydana gelir. Yamacın eteklerindeki kesimlerin aşınması sonucu üzerindeki ağırlığı taşıyamaz hale gelmesiyle kayma yaşanır. Bu durumda da heyelan meydana gelmektedir.

Erozyon toprak yüzeyinde yaşanan bir kaymadır. Dış kuvvetlerin etkisiyle toprak örtüsü aşınarak başka alanlara taşınmaktadır.

Heyelan ve erozyonun tarım üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Heyelan ve erozyonun yaşanması tarımın aksamasına neden olmaktadır. Çünkü erozyon ve heyelandan dolayı toprak verimsizleşmektedir. Tarım alanları daralmaktadır ve çölleşmeye neden olmaktadır. Bu nedenle erozyon ve heyelanın yaşandığı bölgelerde tarımsal faaliyetler yok denecek kadar azdır.

Heyelan ve erozyon toprak üzerinde yaşanan doğal afetlerdir. Erozyon toprak yüzeyinde yaşanan bir kayma anlamına gelir. Heyelan ise toprağın kütlesel olarak yer değiştirmesinden ileri gelmektedir. Bu da toprağa bağlı yapılan faaliyetlerin olumsuz etkilenmesine neden olur.

Heyelan ve erozyon olması tarımın aksamasına, tamamen bozulmasına, artık yapılamaz olmasına neden olabilir.

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.