Hicaz bölgesinin İslam’ın doğuşuna kadar herhangi bir devletin hükmü altına girmeyip bağımsız kalmasının sebepleri

Hicaz bölgesinin İslam’ın doğuşuna kadar herhangi bir devletin hükmü altına girmeyip bağımsız kalmasının sebepleri
Hicaz bölgesinin İslam’ın doğuşuna kadar herhangi bir devletin hükmü altına girmeyip bağımsız kalmasının sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hicaz bölgesinin İslam’ın doğuşuna kadar herhangi bir devletin hüküm altına girmeyip bağımsız kalmasının sebeplerini şöyle anlatabiliriz.

İslam coğrafyacıları genel olarak Hicaz'ı yarım adanın en önemli ve müstakil bir bölgesi olarak tanıtır ve anlatırlar. Bölge için Hicaz adının ne zaman verildiği, neden böyle adlandırıldığı kesin ve net olarak bilinmemektedir. Ancak bu isime İslam öncesi dönemlere ait rivayetler içerisinde ve Cahiliye şiirlerinde rastlanıp, görülmektedir. Sözlük içerisinde iki şeyi birbirinden ayıran ve engel, sınır anlamı taşıyan bu isim verilmiş olabilir diye düşünülmektedir. Bu yüzdendir ki iki bölgeyi birbirlerinden ayırdığı için verildiği konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Buradaki iki bölgenin yani Tihame ve Necid, Yemame ve Aruz, Yemen ve Necid, Yemen ile Şam ve Necid ile Serat dağları olduğu için çok çok farklı yorumlara maruz kalmıştır. Bölge üzerinde sıkça rastlanan ve doğal olarak engel oluşturan bazı bazalt kayalıklar sebebi ile de Hicaz adı verildiği düşünülmektedir.

194
561
293
141
122
397
1068
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.