Hikikomori nedir

Hikikomori nedir
Hikikomori nedir, hikikomori hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hikikomori kelime anlamı: “içeri çekilme, hapsedilmiş olma” olan Japonca bir kelimedir. Münzevi, yetişkin, ve ergen bireylerin toplumsal yaşamdan çekilmeleri, ve sıklıkla aşırı seviyelerde kendilerini izole etmeleri olayını anlatır. Hikikomori’de kişi, birden eve kapanıyor, aile bireyleriyle dahi iletişim kurmuyor. Bireyler yaşamdan elini ayağını çekip temel ihtiyaçlar dışındaki tüm zamanını odasının içinde geçiriyorlar.

Günümüzde birçok sosyal sorun yaşanmaktadır. Bunların başında da psikolojik sorunlar gelmektedir. Hikikomori de bu psikolojik sorunlardan biri olarak bilinmektedir. Hikikomori, dünya genelinde insanların yaşandığı genel sorunlardan biri olarak bilinmektedir.

Hikikomori, yalnız olmayı sevmek, içe kapanmak, iletişim kurmamak ve kendi halinde olmak anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. İnsanların bazı nedenlerle yalnızlaşması, yalnız kalmak istemesi bu psikolojik durumun ortaya çıkmasında etkili olmaktadır. Hikikomori de bir sendrom olarak ortaya çıkar ve sürekli artarak devam eder.

Hikikomori, dünya genelinde yaşanan psikolojik sorunlardan biri olarak sağlık alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin de mücadele ettiği bir hastalıktır.

18419
13346
8843
4173
3531
3502
6949
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
31 Yorum