Hinduizm’in nerelerde yaygın olduğunu araştırınız

Hinduizm’in nerelerde yaygın olduğunu araştırınız
Hinduizm’in nerelerde yaygın olduğunu araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hinduizm’in nerelerde yaygın olduğunu araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Hinduizm, özellikle Hindistan ve Nepal gibi Güney Asya ülkelerinde yaygın olarak bulunmaktadır. Hindistan, dünyadaki Hindu nüfusunun büyük çoğunluğuna ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, Fiji, Mauritius, Malezya, Singapur ve Sri Lanka gibi diğer ülkelerde de Hindu toplulukları bulunmaktadır. Hinduizm, göç ve kültürel etkileşimler sonucunda dünya genelinde de izlerini sürdürmektedir. Özellikle Hindistan diasporası, Hinduizmin yayılmasında önemli bir rol oynamıştır ve çeşitli ülkelerde Hindu tapınakları ve toplulukları kurulmuştur.

1
4
1
1
1
1
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.