Hinduların ibadet ritüelleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır

Hinduların  ibadet ritüelleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır
Hinduların ibadet ritüelleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hinduların ibadet ritüelleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Hinduizm’de ibadetler bütünüyle biçimlendirilmiş ve standartlaştırılmış değildir
B) Ritüeller genellikle mabedlerde yapılır
C) Pek çok Hindu için ibadet bir veya birden fazla tanrı ve tanrıçalara adanmışlık anlamında bhakti’den oluşur
D) Her bir Hindu güçlü bir kişisel bağ hissettiği bir tanrı veya tanrılar grubunu seçmekte özgürdür
E) Ritüeller sıklıkla günlük olarak evde yerine getirilir

Cevap : B) Ritüeller genellikle mabedlerde yapılır
Hinduların ibadet ritüelleriyle ilgili olarak bu ifade yanlıştır. Çünkü Hindu ibadetleri, hem mabedlerde (tapınaklarda) hem de günlük olarak evde gerçekleştirilebilir. Hinduizm'de, kişisel ibadetler evde aile üyeleri tarafından sıklıkla gerçekleştirilir ve evde bulunan küçük tapınaklar veya kutsal alanlar kullanılır. Bu günlük ibadetlerde bireyler, evdeki küçük mabedlerdeki murtis (tanrı heykelleri) veya resimlerine dua edebilir, kurban sunabilir ve diğer ritüelleri gerçekleştirebilir. Ayrıca, dini bayramlar veya özel günlerde tapınaklarda daha büyük toplu ibadetler de düzenlenir. Dolayısıyla, Hindu ibadetleri hem mabedlerde hem de günlük olarak evde yerine getirilebilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.