Hipoparatiroidizm ve hiperparatiroidizm hastalıklarının ortaya çıkma nedenlerini, bu hastalıkların gözlenen belirtileri

Hipoparatiroidizm ve hiperparatiroidizm hastalıklarının ortaya çıkma nedenlerini, bu hastalıkların gözlenen belirtileri
Hipoparatiroidizm ve hiperparatiroidizm hastalıklarının ortaya çıkma nedenlerini, bu hastalıkların gözlenen belirtilerini ve tedavisi için neler yapılması gerektiğini araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hipoparatiroidizm ve hiperparatiroidizm hastalıklarının ortaya çıkma nedenlerini, bu hastalıkların gözlenen belirtilerini ve tedavisi için neler yapılması gerektiğini araştırınız. Elde ettiğiniz bilgileri sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Hipoparatiroidizm, paratiroid bezlerinin yetersiz çalışması sonucu oluşan bir hastalıktır. Genetik faktörler, ameliyatlar veya otoimmün sorunlar gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Belirtileri arasında kas krampları, uyuşma, halsizlik ve çarpıntı bulunur. Tedavisi, kalsiyum ve D vitamini takviyeleri ile ilaç tedavisini içerebilir.

Hiperparatiroidizm ise paratiroid bezlerinin aşırı çalışması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bezlerin büyümesi veya tümörler nedeniyle gelişebilir. Belirtileri arasında kemik ağrısı, kas güçsüzlüğü, idrar yolu taşları ve mide bulantısı yer alır. Tedavisi, hastalığın nedenine bağlı olarak cerrahi müdahale, ilaç tedavisi veya radyoterapiyi içerebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.