Hitit krallarının meşruiyetlerini tanrılara dayandırmalarının nedenleri neler olabilir

Hitit krallarının meşruiyetlerini tanrılara dayandırmalarının nedenleri neler olabilir
Hitit krallarının meşruiyetlerini tanrılara dayandırmalarının nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İktidarı sorgulanmayacaktır. Her istediği Tanrı buyruğu olacağı için yönettiği kimseler ona sonunda kadar sadık kalacaklar ve iktidarı çok güçlü olacaktır.

Hitit rahipleri kral tapınağa geldiğinde "Kral, tanrılar tarafından sevilsin. Ülke; yer, gök ve insanlarıyla Fırtına Tanrısı’nındır. O, Labarnayı (kralı) yönetici hükümran yaptı. Onu vekil tayin etti ve ona Hatti ülkesinin tümünü verdi. Bütün Hitit ülkesi Labarna tarafından sonsuza kadar yönetilsin. Kim ki Kral Labarna ve sınırlarına el uzatırsa Fırtına Tanrısı onu yok etsin şeklinde dua ederlerdi.

260
134
129
147
131
76
265
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.