Hititoloji bölümü nedir, ne iş yapar

Hititoloji bölümü nedir, ne iş yapar
Hititoloji bölümü nedir, ne iş yapar, Hititoloji bölümü mezunu ne iş yapar, Hititoloji mezunu iş olanakları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hititoloji Bölümü Nedir

Bu programda Hititlerin M.Ö. 1200-1000 yılları arası kültür, edebiyat, din, tarih, sanat, hukuk vb. Kültür ürünleri incelenir. Öğrenim yaptıkları yükseköğretim kurumunda ve müzelerde görev alabilirler. Hititoloji programında çivi yazısını Eski Babil’den alarak yaygınlaştıran Anadolu’nun göçmen kavmi Hititlerin yaklaşık M.Ö. 1200-1000 yılları arası kültür, edebiyat, din, tarih, sanat, hukuk vb. Kültür ürünleri konularında dersler verilmektedir.

Hititoloji Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır

Hititoloji bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Hititoloji Bölümü Dersleri Nelerdir

Aday öğrenciler;

– Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
– Bayram Töreni Metinleri
– Bilgisayar Teknolojileri
– Çeşitli Hititçe Metinler
– Dini Metinler
– Eski Hitit Devletinin Ana Kaynakları
– Eski Hitit Devrine Ait Tarihi Metinler
– Hitit Çivi yazısı
– Hitit Çivi yazısına Giriş
– Hitit Dili Gramerine Giriş
– Hitit Dili Gramerinin Ana Hatları
– Hitit Kanunları
– Hititolojiye Giriş
– İmparatorluk Devri Ana Kaynakları
– İngilizce
– Kolay Tarihi Metinler
– Kült ve Tapınak Envanter Metinleri
– Mektuplar
– Tarihi Metinler
– Türk Dili

daha bir çok dersi eğitim sürelerince sorumlu olacaklardır.

Hititoloji bölümü mezunu ne iş yapar

Hititolog olabilmek için yurt içi ya da yurt dışında bulunan üniversitelerin Hititoloji lisans bölümünden mezun olmak gereklidir. Bu alanda çalışmak isteyen kişiler, akademik ya da bilimsel çalışmalara katılarak ve çeşitli projelerde yer alarak alanında uzman kişi olarak çalışabilirler.

Hititologlar için Hitit diline iyi derecede hakim olmak, çivi yazılarını ve hiyerogliflerini çözümleyebilmeleri adına oldukça önem taşır. Hititologlar, ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak; işçi sağlığı ve güvenliğine, çevre koruma düzenlemelerine ve mesleki verimlilik ilkelerine uygun olarak gerekli çalışmaları yürütür.

Hititoloji mezunu iş olanakları nelerdir

Müzeler, turizm acenteleri vb. kuruluşlarda görev yapabilirler. Müzeler, turizm acentelerinde ve yükseköğretim kurumlarında, orta düzeyde bir gelirle kısıtlı iş bulma olanakları vardır.

Hititoloji bölümü hangi üniversitelerde var

Ankara ve İstanbu Üniversitesi.

Hititoloji Bölümü Taban Puanları Nelerdir

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.