Hormonların eksik ya da fazla salgılanması vücutta ne tür rahatsızlıkların ortaya çıkmasına yol açabilir

Hormonların eksik ya da fazla salgılanması vücutta ne tür rahatsızlıkların ortaya çıkmasına yol açabilir
Hormonların eksik ya da fazla salgılanması vücutta ne tür rahatsızlıkların ortaya çıkmasına yol açabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hormonların az ya da çok salgılanması metabolik rahatsızlıklara yol açar. Bunun yanında halsizlik aşırı kıllanma, iştahsızlık, saç dökülmesi, cücelik, devlik, sivilcelenme, baş ağrısı, kilo kaybı ve kilo artışı gibi sorunlara neden olur.

Hormon bozukluğunun insan vücudunda çeşitli hastalıklara yol açar. 'Endokrin sistem, iç salgı bezlerinin oluşturduğu bir sistemdir ve hormonları kontrol eder. Endokrinoloji, iç salgı bezlerinin fonksiyonlarını, normal dışı çalışma sonucu oluşan hastalıklarını ve bunların tedavilerini inceleyen tıp dalıdır. İç salgı bezleri veya endokrin sistemi; hipotalamus, Pineal bez-melatonin, hipofiz, tiroid bezi, paratiroid bezi, böbrek üstü bezi (Adrenal), over (yumurtalık) ve testis bezlerini ifade eder. Bu bezlerin salgıladıkları hormonlar, bu bezlerde oluşan tümörler ve bu bezlerden salgılanan hormonların azlığı veya fazlalığı vücudumuzda önemli rahatsızlıkların oluşmasına neden olur. Endokrinologlar hormon dengesizliği ve problemlerine tanı koymak ve tedavi vermek için eğitim almışlardır' diye konuştu.

Diyabet (şeker hastalığı), obezite (şişmanlık), beslenme ve diyet, kolesterol ve trigliserid (kan yağları) yüksekliği, ürik asit yüksekliği, metabolik sendrom, vitaminler (özellikle D vitamini) ve minerallerin metabolizması (özellikle kalsiyum) ve osteoporoz (kemik erimesi) gibi metabolizma hastalıkları hormon bozukluğu nedeniyle meydana gelen hastalıklardan bazılarıdır' dedi.

55
312
41
14
14
11
69
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.