Houston, bir problemimiz var diyen bir astronot hangi ABD eyaletindeki görevlilere seslenmiş olur

Houston, bir problemimiz var diyen bir astronot hangi ABD eyaletindeki görevlilere seslenmiş olur
Houston, bir problemimiz var diyen bir astronot hangi ABD eyaletindeki görevlilere seslenmiş olur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Houston, bir problemimiz var diyen bir astronot hangi ABD eyaletindeki görevlilere seslenmiş olur 

A- Arizona
B- Teksas
C- Kaliforniya
D- Florida

Doğru Cevap: Teksas

Houston, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük dördüncü, Teksas eyaletinin en büyük şehri olan kent. 1600 kilometrekare alana kurulu olan kentidir.
Houston 1836 yılında kurulmuştur. Kurucular John Kirby Allen ve Augustus Chapman Allen'dır. Şehir 5 Temmuz 1837 tarihinde tüzel kişilik kazanmıştır. Adı eski Teksas Cumhuriyeti başkanı Sam Houston'dan gelmektedir. 1901 yılında bölgede petrol bulunmuştur. Ayrıca şehir bir "Beta- küresel kent"tir.
Ekonominin ana sektörleri enerji, üretim, havacılık, ulaşım ve sağlık sektörleridir. Şehir sonbahar aylarında bazen hortumlar da taşıyabilen süper hücrelerce vurulmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.