Howland Adası ve Line Adaları'nın arasındaki saat farkı ne kadardır

Howland Adası ve Line Adaları'nın arasındaki saat farkı ne kadardır
Büyük Okyanus'ta yer alan ve aralarında 2158 km olan Howland Adası ve Line Adaları'nın arasındaki saat farkı ne kadardır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Büyük Okyanus'ta yer alan ve aralarında 2158 km olan Howland Adası ve Line Adaları'nın arasındaki saat farkı ne kadardır

A- 6
B- 16
C- 26
D- 36

Doğru Cevap: 26

Geldik merak ettiğiniz "Büyük Okyanus'ta yer alan ve aralarında 2.158 km olan Howland Adası ve Line Adaları'nın arasındaki saat farkı ne kadardır?" sorusunun cevabına. Söz konusu iki ada arasındaki saat farkı 26'dır. Yani sorunun doğru cevabı C şıkkı.

Howland Adası ekvatorun hemen kuzeyinde, Büyük Okyanus'un ortasında, Honolulu'nun 3.100 km güneybatısında, 0°48′24"K 176°36′59"B koordinatlarında bulunan bir mercan adasıdır. Hawaii ve Avustralya arasında neredeyse yarıyolda yer alan ada üzerinde yerleşim yoktur ve yasal olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlıdır. Adanın hiçbir ekonomik işlevi yoktur ve genellikle Amelia Earhart'ın ulaşamadığı ada olarak bilinir. Savunması Birleşik Devletler'in sorumluluğundadır ve iki yılda bir ziyaret edilmektedir.

Line Adaları (İngilizce: Line Islands), Büyük Okyanus'ta bulunan bir mercan adaları zinciridir. Adalar Hawaii'nin güneyinde yer almakta olup büyük bir kısmı Kiribati'ye kalan üç ada ise ABD'ye aittir. Tarih değiştirme çizgisi, Line Adaları'nın üzerinden geçmektedir. Kiribati'nin bir parçası olan Güney Line Adaları, dünyanın en uzaktaki ileri zaman dilimi olan UTC+14.00'de yer almaktadır.

4
3
0
0
4
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum