Hücre zarının özgüllüğü hangi moleküller tarafından sağlanır

Hücre zarının özgüllüğü hangi moleküller tarafından sağlanır
Hücre zarının özgüllüğü hangi moleküller tarafından sağlanır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hücre zarının özgüllüğü hangi moleküller tarafından sağlanır

Ödev cevabı kısaca : Hücre zarının özgüllüğü, lipit (yağ) molekülleri tarafından sağlanır. Lipitler, hücre zarının temel yapı taşlarından biridir ve zarın esnekliğini sağlar. Hücre zarı lipit tabakalarından oluşur ve bu tabakalar fosfolipid adı verilen lipid moleküllerinden oluşur. Fosfolipid moleküllerinin hidrofilik (su seven) ve hidrofobik (su sevmeyen) kısımları vardır, bu da hücre zarının seçici geçirgenliğini ve özgüllüğünü sağlar. Bu özellikler, hücre zarının belirli moleküllerin geçişine izin verirken diğerlerini engellemesini sağlar.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.