Hücredeki bölünme hızı, insan vücudundaki farklı hücreler arasında değişiklik gösterir

Hücredeki bölünme hızı, insan vücudundaki farklı hücreler arasında değişiklik gösterir
Hücredeki bölünme hızı, insan vücudundaki farklı hücreler arasında değişiklik gösterir. Vücuttaki hücrelerin hangileri daha hızlı, hangileri daha yavaş bölünür konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hücredeki bölünme hızı, insan vücudundaki farklı hücreler arasında değişiklik gösterir. Vücuttaki hücrelerin hangileri daha hızlı, hangileri daha yavaş bölünür? Neden?

Ödev cevabı kısaca : Hücrelerin bölünme hızı, türleri ve işlevlerine göre değişir. Cilt ve sindirim hücreleri gibi bazıları hızlı bölünürken, sinir ve kalp kası hücreleri gibi diğerleri daha yavaş veya neredeyse hiç bölünmezler. Bu farklılık, hücrelerin vücuttaki işlevlerine ve yenilenme ihtiyaçlarına bağlıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.