Hücrenin parçalanmasına sebep olan son olay nedir

Hücrenin parçalanmasına sebep olan son olay nedir
Hücrenin parçalanmasına sebep olan son olay nedir ve işlemi hangi organel gerçekleştirir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hücrenin oksijensiz kalması, oksijen yetersizliğinden dolayı hücrenin sodyum iyonlarına ihtiyaç duyması ve aktif taşıma ile sodyum iyonlarını hücreye alması enerji sarfiyatını arttırır ve hücre ölmeye başlar. Hücrenin parçalanması aşamasına geçilir. Hücrenin parçalanması şişmesinden sonra başlar.

Hücrenin parçalanmasına neden olan son olay otolizdir. Hücrenin kendi kendini parçalaması olayı olarak bilinmektedir. Hücrenin parçalanması olan son olayın gerçekleşmesi otolizi meydana getiren organel lizozomdur. Lizozom normalde sindirimi yani parçalanmayı kontrol eder. Bu nedenle hücrenin de parçalanmasını başlatmaktadır. Lizozom hücrede otoliz olayının gerçekleşmesini sağlar. Otoliz, parçalanma olayı olarak bilinmektedir.

210
210
210
210
210
210
210
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.