Hücrenin parçalanmasına sebep olan son olay nedir ve işlemi hangi organel gerçekleştirir

Hücrenin parçalanmasına sebep olan son olay nedir ve işlemi hangi organel gerçekleştirir
Hücrenin parçalanmasına sebep olan son olay nedir ve işlemi hangi organel gerçekleştirir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hücre, canlılığın temeli olarak ifade edilmektedir. Bu kapsamda organizasyon ile birlikte canlı hücreler bir araya gelerek dokuları ve bu süreç kapsamında canlı organizmayı meydana getirmektedirler.

Hücreler belirli özellikler kapsamında birbirlerinden ayrılmaktadırlar. Bu kapsamda hücreler prokaryot ve ökaryot olmak üzere basit ve gelişmiş olarak birbirlerinden ayrılmaktadırlar.

Hücre kapsamında görev yapmakta olan oldukça önemli yapılar bulunmaktadır. Bu yapılar hücrenin yaşamsal faaliyetlerinin yürütülmesine katkı sağlamaktadırlar. Bu yapılara organel adı verilmektedir. Lizozom, sentrozom, mitokondri, koful, organellerden bazılarıdır.

Metin ile birlikte hücrenin oksijensiz kalması durumuna değinilmektedir.

Buna göre,

  • Hücre bir süre oksijensiz kalması sonucunda birikken sodyum ve su alması ile şişmeye başlamıştır. Şişmeye bağlı olarak ribozomlar ER'den ayrılmaya başlayacak, lizozomlardaki yıkım enzimleri ise otoliz olayını başlatacaktır. Bu kapsamda hücrenin parçalanmasına neden olan son olay otoliz olayıdır. Bu olay ise lizozom tarafından başlatılmaktadır.

6
6
6
6
6
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.