Hümeze suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Hümeze suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Hümeze suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Hümeze suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Hümeze suresi kaç sayfadan oluşur, Hümeze suresi toplam kaç sayfa, Arapça 601 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Hümeze suresi 601. sayfada yer alıyor. 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 9 âyettir. Hümeze, insanları arkadan çekiştiren, ayıplayan kimse demektir. Mushaftaki sıralamada yüz dördüncü, iniş sırasına göre otuz ikinci sûredir. Kıyâmet sûresinden sonra, Mürselât sûresinden önce Mekke’de inmiştir. 

Hümeze suresinin konusu

Sûrede insanları küçümseme, kusur arama gibi davranışlar eleştirilmekte; servete güvenme ve onu yanlış yolda kullanmanın kişiye ne büyük zararlar getireceği anlatılmaktadır

Hümeze Suresinin Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Veylül li külli hümezetil lümezeh
2- Ellezıcemea malev ve addedeh
3- Yahsebü enne malehu ahledeh
4- Kella le yümbezenne fil hutameh
5- Ve ma edrake mel hutameh
6- Narullahil mukadeh
7- Elleti tettaliu alel ef'ideh
8- İnneha aleyhim mü'sadeh
9- Fi amedim mümeddedeh

Arapça 601 nasıl yazılır : ٦٠١

Hümeze Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Hümeze suresini okursa, Allah’u Teala, Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) ve Ashabı ile alay edenlerin sayısınca kendisine on hasene verir."(Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/199)

Rivayet edildi ki:

  • İnsanların iftirasından kurtulmak için 21 defa okunur.
  • Hasetçilerin şerrinden korunmak için 21 defa okunur.
  • Uykusunda korkan, yatmadan önce 21 defa okursa bu derdinden kurtulur.
  • Bu sure, nafile ibadetlerden sonra okunmaya devam edilirse, mal ve rızkın artmasına vesiledir.

2
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.