Hungaroloji bölümü nedir, ne iş yapar

Hungaroloji bölümü nedir, ne iş yapar
Hungaroloji bölümü nedir, ne iş yapar, Hungaroloji mezunu iş olanakları nelerdir, Hungaroloji bölümü mezunu ne iş yapar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hungaroloji bölümü nedir

Bölümde Ural dili ailesine bağlı bir dil olan Macar Dili, Macar Edebiyatı, tarihi ve kültürü ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapılmaktadır. Kütüphane ve arşivlerde görev alabilirler.

Hungaroloji bölümü eğitim süresi kaç yıldır

Hungaroloji bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Hungaroloji bölümü dersleri nelerdir

Hungarolog Bölümü’nde okutulan dersler, dil bilimleri, sosyal bilimler alanında okutulan derslerdir. Kültür, tarih, dil, din, coğrafya, sanat, edebiyat alanında çok yönlü öğrenim verilmektedir. Eser inceleme, metin çevirme alanlarında özel yeterlilik dersleri de okutulmaktadır.

Hungaroloji bölümü mezunu ne iş yapar

Hungaroloji bölümü mezunu olan kişiler, hungarolog unvanı alırlar. Çoğu zaman devlet arşivlerinde, kütüphanelerde, çeviri ofislerinde ve tercüme bürolarında görev alırlar. Macarca – Türkçe ve Türkçe – Macarca çeviri yapmak üzere yayınevleri ve çeviri bürolarında iş bulabilirler.

Hungaroloji mezunu iş olanakları nelerdir

Hungarolog Bölümü mezunları Macarca dilini üst düzeyde konuşma, anlama, okuma ve yazma yeterliliklerine sahip olarak araştırma ve inceleme alanlarında yeterli bilgi, birikim ve beceriye sahip olarak çalışma imkanı bulup iş sahibi olabilirler. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişir. Kişiler kütüphanelerde, arşivlerde, müzelerde, turizm ve rehberlik alanlarında da görev alabilir.

Hungaroloji Bölümü Hangi Üniversitelerde Var

Ankara Üniversitesi.

Hungaroloji Bölümü Taban Puanları Nelerdir

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.