Huylu huyundan vazgeçmez atasözünün anlamı

Huylu huyundan vazgeçmez atasözünün anlamı
Huylu huyundan vazgeçmez anlamı, bir huy, alışkanlık edinmiş kişiyi bu huyundan, alışkanlığından vazgeçirmek için ne denli uğraşılsa boştur, insanın huyu değişmez anlamında söylenir.
İnsanların doğum esnasında ana-babalarından aldıkları davranış özellikleri ile terbiye çağında edindikleri alışkanlıklar onların kişiliklerini oluşturur. Ayni davranış biçiminin uzun süre tatbiki, huy edinmeye yol açar. Huy edinilen bir şeyin terk edilmesi pek zordur. Davranış tiryakiliği diyebileceğimiz huy, insanlar ölünceye dek sürüp gider, değişmesi pek zordur ve çok gayret ve fedakârlık ister. Eğitim ve öğretim dahi huyları değiştirmekte zorlanır.
 
Özellikle kötü huy sahiplerinin bu yönlerinden bahsedilirken söylenir.

Huylu huyundan vazgeçmez, Huylu huyundan vazgeçmez atasözünün anlamı, Huylu huyundan vazgeçmez anlamı şu şekilde :

Kişilik, uzun bir zaman diliminde oluştuğu için ani değişikliklere müsait değildir.

Birşeyi huy edinmiş kimseyi bu huyundan vazgeçirmek için ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın, olumlu bir sonuç alınmaz. Kişinin huyunu değiştirmesi kendi gayretine, içine dönük hesabına bağlıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

5
5
5
5
5
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.