Hz. Âdem hakkında bilgi veren ayetleri kuran.diyanet.gov.tr adresinden bulunuz

Hz. Âdem hakkında bilgi veren ayetleri kuran.diyanet.gov.tr adresinden bulunuz
Hz. Âdem hakkında bilgi veren ayetleri kuran.diyanet.gov.tr adresinden bulunuz, ayetlerin meallerini okuyup aklınızda kalanları yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hz. Âdem hakkında bilgi veren ayetleri kuran.diyanet.gov.tr adresinden bulunuz. Ayetlerin meallerini okuyup aklınızda kalanları defterinize not ediniz.

Hz. Âdem ile ilgili bazı ayetlerin meallerini:
Araf Suresi, Ayet 11:
"Biz, Âdem'e yaşadığı cennette oturup dilediği her şeyi yemesini emrettik. Ama şeytana yaklaşmasını sakındırarak ona uyarıda bulunmuştuk."
Bakara Suresi, Ayet 31: "Allah, Âdem'e bütün isimleri öğretti; sonra bunları meleklere göstererek dedi ki: 'Eğer doğru söylüyorsanız, işte bunlar budur.'"
Sad Suresi, Ayet 71: "Nasıl olur da beni ateşe secde etmekten men edersin? Dedim ki: 'Ben, insanlardan yaratmış olduğun bir çamurdanım.'"
Tâ-Hâ / 116. Ayet : Biz bir vakit meleklere: “Âdem’e secde edin” demiştik. Hepsi secde ettiler; ancak İblîs secde etmekten kaçındı.

Bu ayetler, Hz. Âdem'in yaratılışı ve ona verilen emirler hakkında bilgi vermektedir. Daha fazla detay veya farklı ayetler için kuran.diyanet.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

4004
1462
3700
652
655
545
2670
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.