Hz. Âdem’den (a.s) Hz. Muhammed’e (s.a.v) Peygamberlik

Hz. Âdem’den (a.s) Hz. Muhammed’e (s.a.v) Peygamberlik
Yüce Allah evreni yaratmış ve evrenin içinde canlı cansız bütün varlıklarla insanı var etmiştir. İlk insan olarak yarattığı Hz. Âdem’i (a.s) aynı zamanda ilk peygamber olarak görevlendirmiştir.

Hz. Âdem (a.s), Allah’ın (c.c) emir ve yasaklarına uygun bir şekilde yaşamış ve böyle nesiller yetiştirmiştir. Ancak zaman içerisinde insanlar, Allah’ı (c.c) ve ahireti unutarak yanlış yollara sapmışlardır. Yeryüzünde kötülük ve adaletsizlik yaygınlaşmıştır. Rabbimiz, onları uyarmak ve doğru yolu göstermek için yeniden peygamberler göndermiştir. Bütün peygamberler, insanları Allah’a (c.c) inanmaya; barış içinde, ahlak kurallarına uygun ve adaletli bir şekilde yaşamaya çağırmışlardır. Allah (c.c), her topluma peygamber gönderdiğini Kur’an-ı Kerim’de şöyle bildirmektedir:

“...Her millet için mutlaka bir uyarıcı (peygamber) gönderilmiştir.” Fâtır suresi, 24. ayet.

Yüce Allah (c.c), ilk peygamber Hz. Âdem’den (a.s) son peygamber Hz. Muhammed’e (s.a.v)kadar birçok peygamber göndermiştir. Bu konuda, Kur’an-ı Kerim’de “Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana kıssalarını anlattığımız kimseler de var, durumlarını sana bildirmediğimiz kimseler de var...”5 buyurmuştur. Bu ayetten de anlaşılacağı gibi peygamberlerin sayısını tam olarak bilemeyiz. Ancak Kur’an-ı Kerim’de adı geçen 25 peygamber vardır. Allah (c.c), Kur’an-ı Kerim’de peygamberlerin hayatlarını, onların güzel ahlakını ve tevhid inancını yaymak için yaptıkları mücadeleleri bizlere anlatmıştır.

Kur’an-ı Kerim’de adı geçen Peygamberler

1. Hz. Adem (a.s)
2. Hz. Idris (a.s)
3. Hz. Nuh (a.s.)
4. Hz. Hûd (a.s)
5. Hz. Salih (a.s)
6. Hz. Ibrahim (a.s)
7. Hz. Ismail (a.s)
8. Hz. Lût (a.s)
9. Hz. Ishak (a.s)
10. Hz. Yakûb (a.s)
11. Hz. Yusuf (a.s)
12. Hz. Eyyûb (a.s)
13. Hz. şuayb (a.s)
14. Hz. Musa (a.s)
15. Hz. Harun (a.s)
16. Hz. Davut (a.s)
17. Hz. Süleyman (a.s)
18. Hz. Zülkifl (a.s)
19. Hz. İlyas (a.s)
20. Hz. El- Yesâ (a.s)
21. Hz. Yunus (a.s)
22. Hz. Zekeriya (a.s)
23. Hz. Yahya (a.s)
24. Hz. Isa (a.s)
25. Hz. Muhammet (s.a.v)

Bunlardan başka Kur’an-ı Kerîmde isimleri geçen fakat peygamber olup olmadıkları hakkında kesin bilgi olmayanlar vardır ki; bunlar da şunlardır:

- Üzeyir
- Lokman
- Zü’lkarneyn.

3
2
125
3
2
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.