Hz. Davud ve Hz. Süleyman hakkında kısa bilgi

Hz. Davud ve Hz. Süleyman hakkında kısa bilgi
Hz. Davud (a.s.) ve Hz. Süleyman (a.s) hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Süleyman Aleyhisselam kimdir

Hz. Süleyman (a.s.), İsrailoğullarına gönderilen hükümdar bir peygamberdir. Hz. Davud’ un oğludur. Bazı kaynaklara göre MÖ 9. asırda yaşamış olan Hz. Süleyman (a.s.) akıllı, zeki, bilgili bir hükümdar aynı zamanda her zaman Allah’a (c.c.) şükreden, hikmet sahibi bir peygamberdi.

Kur’an-ı Kerim’in bildirdiğine göre Hz. Süleyman (a.s.), “Rabb’im! Beni bağışla, bana benden sonra kimsenin ulaşamayacağı bir hükümranlık ver.”2 diye dua etmiş. Allah (c.c.) da onun bu isteğini kabul ederek ona birtakım olağanüstü işler yapabilme gücü vermiştir. Hayvanların dilinden anlaması, onlarla konuşması, cinlere ve rüzgarlara hükmetmesi özelliklerindendir. 53 sene ve 500 sene yaşamış olduğu rivayetleri vardır.

Hazreti Süleyman (a.s.) mesleği

Hazreti Süleyman bir hükümdardı. Ayrıca sazlardan zenbil yaptığı bilinmektedir. Bakır madenini de işleyen bir peygamberdi.

Hz. Davut Aleyhisselam kimdir

Hazret-i Dâvûd -aleyhisselâm- Kudüs’te doğmuş, tahmînen 100 yaşında vefât etmiştir. Nesebi, Yahûda bin Ya’kûb bin İshâk bin İbrâhîm’e dayanır. Kendisine hem peygamberlik hem de hükümdarlık verilmiştir. Târihçilere göre hükümdarlığı tahmînen M.Ö. 1015-975 yılları arasındadır.

Kur’ân-ı Kerîm’de Dâvûd -aleyhisselâm-’ın 16 yerde ismi geçer. O’na İbrânî lisânıyla Zebûr indirilmiştir.

Hazreti Davud (a.s.) mesleği

Çoban, ordu komutanı, zırh yapıcı ve demir işlemeciliği yapan bir peygamberdi. Demir madenini işleyerek demirden zırh yapan bir peygamberdir. 15 yaşına kadar ise çobanlık yapmıştır. Daha sora Allah tarafından Hazreti Davud (a.s.)’a hükümranlık verilmiş ve hükümranlık görevi yapmıştır.

103
109
185
117
20
22
124
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum