Hz. Hud (a.s.) kıssasından çıkardığınız dersler

Hz. Hud (a.s.) kıssasından çıkardığınız dersler
Hz. Hud’a (a.s.) inanmayan insanların başına neler geldi, Hz. Hud (a.s.) ile ilgili kıssayı kısaca özetleyiniz, Hz. Hud (a.s.) kıssasından çıkardığınız dersler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Hud’a (a.s.) inanmayan insanların başına neler geldi? Aşağıya yazınız.

Hz. Hud (a.s)‘a inanmayan ve onu reddeden kavmi Allah'u Teala tarafından helak edilmişlerdir ve hepsi cehenneme gönderilmiştir. Geride isimlerinden başka hiçbir şey kalmamıştır.Hud (a.s.) kavmi neredeyse dünya üzerindeki bütün nimetlere ve güce sahiptiler. Ancak değerini bilmediler. Bu güç ve nimetler onları şımartmış ve hiç yenilmeyeceklerini düşünmeye başlamışlardı. Artık Allah'ı inkar ediyorlar ve birebir şirk koşuyorlardi. Allah kulluk yapmayı kabul etmiyor peygamberini reddediyorlardi.

Hz. Hud (a.s.) ile ilgili kıssayı kısaca özetleyiniz.

Ad kavmi ismi Kur’an’da geçmektedir. Helak edilen kavimlerden bir tanesidir. Günümüzde Arap yarımadasında bulunan Umman bölgesinde yaşadıkları tahmin edilmektedir.Ad kavmi, Hz. Nuh’un soyundan gelen bir kavimdir. Bolluk ve refah içinde yaşayan toplum Irem adında bir kent inşa etmiştir. Dünya’nın dönemindeki en güzel şehirlerinden biri olarak görülmektedir. Bolluk, ferah ve düştükleri dünyevi zevkler ile fitne ve fesada düşmüşler, dinlerinden kopmuşlardır. Putlara tapmaya başlamışlardır.

Hz. Hud (a.s.) kıssasından çıkardığınız dersleri aşağıya yazınız.

  • İnsanları mal ve zenginlikleri Allah'a karşı korumadığı gibi bedeni güç ve kuvvetleri de koruyamaz.
  • Allah’tan azap istenilmez.
  • Allah’ın verdiği hükümden asla kaçıp kurtulunamaz. An derin çukurlarda da bulunsa bu hüküm mutlaka insanı bulur.
  • Gerçeklere karşı bilinçsizce inat edilmez.
  • İnanan insanlara bütün varlıklar dosttur. Hatta yırtıcı hayvanlar bile onlara yardım eder
  • Mucize gördüğü halde inanmayanlar Yüce Allah'ı daha çok kızdırmaktadır.

2696
1844
2931
432
1768
253
3365
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum