Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail size neler hatırlatır

Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail size neler hatırlatır
Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail size neler hatırlatır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah, insanlara emir ve yasaklarını ulaştırmaları için peygamberler göndermiştir. Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail’de gönderilmiş olan peygamberlerdendir.

Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail bana Kurban ibadetini hatırlatır. Zira, Hz. İbrahim Allah’ü Teâlâ’dan kendisine salih bir evlat vermesini istemişti. Evladı olunca adağını unutmuş ve evladını kurban ettiği rüyasında görmüştü. Daha sonra Hz. İsmail’ i kurban etmek üzeriyken Cebrail gelerek Hz. İbrahim’in rüyasına sadık kaldığını ve Hz. İbrahim’in yerine koçu kesmesini söylemiştir.

Hz. İbrahim (a.s.) ve Hz. İsmail (a.s.), baba ve oğuldur. İkisi de peygamberdir. Çok ağır imtihanlar yaşamışlardır. Mucizeler yaşamışlardır. İnsanlık ve din tarihini değiştirmişlerdir.

Hz. İbrahim (a.s.) ve Hz. İsmail (a.s.) bize en çok kurban hadisesini hatırlatmaktadır. Ateşe atılma ve yanmamak, zemzemin çıkması, Kabe’nin onarılması gibi hadiseleri de hatırlatmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
2
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.