Hz. İsa’nın (a.s.) doğumu ve çocukluğu

Hz. İsa’nın (a.s.) doğumu ve çocukluğu
Hz. İsa’nın (a.s.) doğumu ve çocukluğu hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah’u Teala babasız olarak Meryem annemize hamile bıraktığı İsa (as), bir hurma ağacının altında meleklerin yardımıyla dünyaya geldi. Meryem annemiz babasız bir çocuğu nasıl ifade edeceğini düşündüğü için üzgündü.

Hazret-i Îsâ’nın doğumu ile Hazret-i Âdem’in yaratılması arasında bir benzerlik vardır ki, bu, her ikisinde de yaratılışın «Kün! = Ol!» emri ile gerçekleşmiş olmasıdır.

Hazret-i Meryem, hurma dalını kendisine çekip salladığı za­man kış mevsimi olmasına rağmen, ağaç birdenbire hurma ver­meğe başladı. Meryem, önündeki arktan su içip taze hurmalardan yedi. Ağacın bu şekilde kış mevsiminde hurma vermesi, Hazret-i Meryem’i tesellî içindi. O’na denildi ki:

“Ye, iç! Gözün aydın olsun! Eğer insanlardan birini görürsen de ki: «–Ben çok merhametli olan Allâh’a oruç adadım. Artık bugün hiçbir insanla konuşmayacağım!»” (Meryem, 26)
“(Meryem) nihâyet O’nu (Îsâ’yı kucağında) taşıyarak kav­mine getirdi. Dediler ki: «–Ey Meryem! Hakîkaten Sen iğrenç bir şey yaptın!»” (Meryem, 27)
“–Ey Hârûn’un kızkardeşi! Sen’in baban kötü bir insan değildi; annen de iffetsiz değildi.” (Meryem, 28)

İsa(as) dile geldi ve annesinin temizliğini söyledi. Zekeriyya (as) ı şehit eden Yahudilerden Peygamberini ve Hz Meryem’ i korumak isteyen Allahu Tela hazretleri onları bir tepede korudu. Burada 12 yıl kaldılar.

336
4
132
2
9
12
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.