Hz. Muhammed’in ailesi ve çocukluk dönemi

Hz. Muhammed’in ailesi ve çocukluk dönemi
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesi ve çocukluk dönemi hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v.), Arap Yarımadası’nın Hicaz Bölgesi’nde yer alan Mekke şehrinde, 571 yılında doğdu. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) soyu, Hz. İbrahim’in (a.s.) oğlu Hz. İsmail’e (a.s.) dayanmaktadır. Peygamberimizin (s.a.v.) babasının adı Abdullah, annesinin adı ise Âmine’dir. Abdullah, Kureyş kabilesinin Hâşimoğulları koluna, Âmine de yine aynı kabilenin Medine’de yaşayan Zühreoğulları koluna mensuptur.

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) babası Abdullah, Âmine ile evlendikten kısa bir süre sonra ailesinin geçimini sağlamak için Suriye’ye giden bir ticaret kervanına katıldı. O, bu kervana katıldığında, karısı Âmine, oğlu Hz. Muhammed’e (s.a.v.) hamileydi. Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra artık işler tamamlanmış ve dönüş başlamıştı. Ancak dönüş yolculuğunda Abdullah hastalandı. O, kendisini toparlayabilmek için Medine’deki akrabalarının yanında kaldı. Fakat Abdullah, bir ay kadar sonra Medine’de vefat etti.

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yetişmesinde emeği olan kişiler:

  • Annesi: Amine
  • Sütannesi: Halime
  • Amcası: Ebû Talip
  • Dedesi: Abdülmuttalip
  • Dadısı: Ümmü Eymen

122
7
72
6
3
11
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.