Hz. Muhammed’in (s.a.v.) genç yaşta Hilfu’l-fudûl’a (Erdemliler Topluluğu) katılmasında sahip olduğu hangi değerler ön plana

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) genç yaşta Hilfu’l-fudûl’a (Erdemliler Topluluğu) katılmasında sahip olduğu hangi değerler ön plana
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) genç yaşta Hilfu’l-fudûl’a (ErdemlilerTopluluğu) katılmasında sahip olduğu hangi değerler ön planaçıkmış olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimizin (s.a.v.) Hılfu’l-Fudûl adlı cemiyete katılması, onun hak, hukuk ve adalete önem verdiğini gösterir.

Hılfu’l-Fudûl, Mekke’de zulme uğrayan insanları korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak, ezilenleri ve güçsüzlerin korunması için kurulmuştur.

  • Adalet
  • Merhamet
  • Zulme karşı koyma
  • Haksızlıkları önleme
  • Zor durumda kalanlara yardım etme, iyilik yapma gibi değerler ön plana çıkmış olabilir.

Çünkü Peygamberimiz Ebu Cehil’in değerinin altında satın almak istediği ve kimsenin korkusundan alamadığı bir kişinin malını ederinden almış. Adamı zor durumdan kurtarmıştır.

Soru: Hz. Muhammed (sav.)in gençlik yıllarında Erdemliler Topluluğuna katılması daha çok hangi yönüyle ilgilidir?

A) Öksüz ve yetim olması
B) Haksızlıklara karşı mücadeleci olması
C) Arkadaşlarına çok değer vermesi
D) Liderlik özelliklerine sahip olması

Cevap : Haksızlıklara karşı mücadeleci olması

225
54
261
40
54
44
134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.