Hz. Musa (a.s.) ve Hz. İsa (a.s.) hakkında araştırma yapınız

Hz. Musa (a.s.) ve Hz. İsa (a.s.) hakkında araştırma yapınız
Hz. Musa (a.s.) ve Hz. İsa (a.s.) hakkında araştırma yapınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kendisi Yakup Peygamber'in soyundan gelen bir peygamberdir. Bir kardeşi vardır ismi ise Harun'dur. Hz. Musa'nın annesinin adı da İmran'dır. Rivayetlere göre Hz. Musa iri yapılı ve düz saçları olan bir zat idi. Dört kutsal kitaptan biri olan Tevrat Hz. Musa'ya indirilmiş olan kitaptır.

Hz. Musa, Allah (c.c) ile konuşmalar gerçekleştirmekteydi. Bu sebeple kendisine Kelimullah sıfatı verilmiştir. Mısır Firavunu Hz. Musa'nın doğduğu dönemde bir rüya görür. Bu olayın üzerine o tarihlerde doğan tüm erkek çocuklarının öldürülmesini emreder. Ancak Musa Peygamberin annesi oğlunun ölmesini engellemek adına onu nehre bırakır.

Hz. Musa Nil nehrinde sandık içinde ilerlerken Firavunun eşi Asiye Hanım onu bulur. Hz. Musa Asiye Hanım tarafından Firavunun sarayında büyütülür.

Hz. Musa gençlik yıllarında istemeden bir adamın ölmesine neden olur. Bunun sonucunda ise kendisini Mısır'dan sürerler. Sonrasında Medyen'e giderek burada Şuayp peygamberin kızı ile evlenir. Sonrasında Firavunun zulmünün artması ile birlikte kendisine Tur Dağında peygamberlik görevi verilmiştir.

Hz. İsa, kendisine kitap gönderilen büyük peygamberler arasında yer almaktadır. Bu bağlamda Hz. İsa 30 yaşındayken kendisine İncil gönderilmiştir. 33 yaşında canlı bir biçimde göğe kaldırılan Hz. İsa’nın kıyamet yaklaştığında tekrar dünyaya ineceği ve normal insanlar gibi; evleneceği, çocukları olacağı ve vefat edeceğine inanılmaktadır. Hazreti İsa, dünyaya geri geldiğinde Hz. Mehdi ile buluşup, tüm dünyaya İslam’ı yayacaktır.

53
51
53
51
52
53
51
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.