Hz. Nuh’un (a.s.) torunlarından olan Âd, nereye yerleşmişti

Hz. Nuh’un (a.s.) torunlarından olan Âd, nereye yerleşmişti
Hz. Nuh’un (a.s.) torunlarından olan Âd, nereye yerleşmişti, Âd’ın soyundan gelen insanlar hangi adla anılıyordu, Âd kavminin yaşadığı yer nasıldı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Nuh’un (a.s.) torunlarından olan Âd, nereye yerleşmişti?

Hz. Nuh’un (as) torunu İrem, İrem’in torunu ise Ad’dır. Ad’ın soyundan gelenlere Ad Kavmi adı verilmiştir. Ad ve kavminin yaşadığı yer bugün Yemen ile Umman arasında bulunan o zaman ki ismiyle Ahkaf adı verilen bölgedir.

b. Âd’ın soyundan gelen insanlar hangi adla anılıyordu?

Semûd kavmi

c. Âd kavminin yaşadığı yer nasıldı?

Ad kavmi ismi Kur’an’da geçmektedir. Helak edilen kavimlerden bir tanesidir. Günümüzde Arap yarımadasında bulunan Umman bölgesinde yaşadıkları tahmin edilmektedir.Ad kavmi, Hz. Nuh’un soyundan gelen bir kavimdir. Bolluk ve refah içinde yaşayan toplum Irem adında bir kent inşa etmiştir. Dünya’nın dönemindeki en güzel şehirlerinden biri olarak görülmektedir. Bolluk, ferah ve düştükleri dünyevi zevkler ile fitne ve fesada düşmüşler, dinlerinden kopmuşlardır. Putlara tapmaya başlamışlardır.

Âd kavmine mensup insanların bir kısmı Allah’ın (c.c.) verdiği nimetlere güvenerek O’nu inkâr ettiler. Doğru yoldan saptılar. Yüce Allah (c.c.), Hz. Hud’u (a.s.) peygamberlikle görevlendirdi. Hz. Hud (a.s.), insanlığı doğru yola çağırmak için neler söyledi? Birkaç örnek veriniz.

Önce Yüce Yaradanın birliğini ve yüceliğini hatırlattı. Allah tan başka ilah olmadığını sadece ona kulluk edilmesi gerektiği,ibadete layık tek Rabbimizin olduğunu söylemiştir. Putlara tapmanın kotu ve yanlış bir davranış olduğunu söylemiş. Sahip oldukları şeylerden dolayı şımarmamalarını onların geçici olduğunu söylemiş

1063
416
353
232
138
69
224
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.