Hz. Peygambere karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir

Hz. Peygambere karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir
Peygamberimize karşı sorumluluklarımız nelerdir, Hz. Peygambere karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah'ın insanlara gönderdiği son elçi Sevgili Peygamberimize karşı sorumluluklarımız vardır. Bu sorumlulukların başında öncelikle onun Allah'ın elçisi olduğuna iman etmek gelir. Hz. Muhammed'in (s.a.v.) peygamber olduğuna inanmak Müslüman olmak için şarttır. Kur'anı Kerim'de “...O (Muhammed), Allah'ın elçisi ve peygamberlerin sonuncusudur...” buyrulur.

Peygamberimizin Allah'ın elçisi olduğuna iman etmek ona itaat etmeyi de gerektirir. Sevgili Peygamberimizin görevi, Allah'ın emir ve yasaklarını insanlara tebliğ etmektir. Allah, Kur'anı Kerim'de “Kim Peygambere itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur.” buyurur. Bu nedenle Müslümanlar Hz. Peygambere itaat etmekle sorumludur.

Hz. Peygambere itaat etmek; onun tavsiyelerine uymak ve onu örnek almaktır. Kur’an’daki “...Peygamber size ne verdiyse alın, size neyi yasakladıysa ondan sakının...”ayeti bizden onun getirdiklerine uymamızı ister. Dolayısıyla Peygamberimizin getirdiklerine uymak, onun bize emaneti olan Kur'an ve sünnete göre yaşamak demektir.
“(Ey Muhammed) de ki: ‘Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. De ki ‘Allah’a ve Peygamljere itaat edm...”

“Biriniz dua edeceği zaman önce Allah Teâlâ'ya hamdü sena etsin, sonra Peygambere salavat getirsin. Daha sonra da dilediği şekilde dua etsin.”
Size verdiği nimetlerden dolayı Allah'ı sevin. Allah'ı sevdiğim için beni sevin. Beni sevdiğiniz için de ailemi (ehli beytimi) sevm.” Yukarıdaki ayet ve hadislerde geçen Peygamberimize karşı sorumluluklarımızı listeleyiniz.

Peygamberimize karşı sorumluluklarımızdan biri de onu sevmektir. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.v.) insanlığa rahmet olarak gönderildi. O, bize Allah'ın mesajı olan Kur'an'ı tebliğ etti, dinimizi öğretti. Güzel ahlakıyla örnek oldu. O, tüm insanlığın şefkat ve merhamet abidesi oldu.

  • Ümmeti olduğumuz için şükretmeliyiz
  • O'na layık bir ümmet olmaya çalışmalıyız. O'nu Herşeyden çok sevmeliyiz.
  • Sünnetlerini yerine getirmeliyiz.
  • Durumumuz iyi ise Makamında ziyaret etmeliyiz.
  • İmanımızı sürekli taze tutup Resulullah Efendimizin menetttiği kötü huylardan ve insanlardan uzak durmalıyız
  • İslam dinine nasıl hizmet ederim diye düşünüp, hiç bir imkanımız yoksa bile dua ile yardım etmeliyiz.
  • Hakiki din alimleri Resulullah Efendimizin yardımcılarıdır. Onlara saygı göstermeliyiz.
  • Resulullah Efendimizin Dostlarına ve ashabına saygılı olmalıyız.
  • Mübarek hayatını okumalıyız. Çocuklarımıza okutmalıyız.
  • Yüce kitabımızı okuyup okutanları da sevmeliyiz

6649
4131
4218
1378
1684
1387
2033
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum