Hz. Peygamber’in Veda Hutbesi’nde söylediği yukarıdaki ifadeler ile iblisin Hz. Âdem’e karşı üstünlük iddiasını birlikte değerle

Hz. Peygamber’in Veda Hutbesi’nde söylediği yukarıdaki ifadeler ile iblisin Hz. Âdem’e karşı üstünlük iddiasını birlikte değerle
Hz. Peygamber’in Veda Hutbesi’nde söylediği yukarıdaki ifadeler ile iblisin Hz. Âdem’e karşı üstünlük iddiasını birlikte değerlendiriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Ey insanlar! Rabb’iniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Arap’ın Arap olmayan üzerinde, beyazın siyah üzerinde, siyahın da beyaz üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük ancak takva iledir...” (Ahmed bin Hanbel, Müsned, C. 5, s. 411.)
Hz. Peygamber’in Veda Hutbesi’nde söylediği yukarıdaki ifadeler ile iblisin Hz. Âdem’e karşı üstünlük iddiasını birlikte değerlendiriniz. Konuyla ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Hz. Peygamber'in Veda Hutbesi'nde ifade ettiği sözler, insanlar arasındaki eşitliği ve toplumsal adaleti vurgular. İblis'in Hz. Âdem'e karşı üstünlük iddiasıyla, insanların Allah katında eşit olduğu ve üstünlüğün sadece takva ile kazanılabileceği mesajını verir. Bu sözler, ayrımcılığa karşı birlik ve beraberliği teşvik eder.

7
12
173
10
6
6
203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.