Hz. Süleyman'ın en belirgin özelliği nedir

Hz. Süleyman'ın en belirgin özelliği nedir
Hz. Süleyman (a.s.) kıssasına göre Hz. Süleyman'ın (a.s.) en belirgin özelliği nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cinlere hükmedebilmesi, hayvanlarla konuşabilmesi ve rüzgarı kontrol edebilmesi en belirgin özelliklerindendir.

Hz. Süleyman (a.s.), Yüce Allah (c.c)'ın izni ile cinleri kullanarak olağan dışı büyüklükte yapılar, heykeller ve havuzlar inşa ettirmiştir. Kuran’a göre Hz. Süleyman bir ara imtihan edilmiş, egemenliğini yitirmiş, ama sonradan eski gücüne tekrar ulaştırılmıştır.

Hz. Süleyman (a.s.) kıssasına göre, Hz. Süleyman'ın (a.s.) en belirgin özelliği şunlardır;

  • Cinlere hükmedebilmesi,
  • Hayvanlarla konuşabilmesi,
  • Rüzgarı kontrol edebilmesi,
  • Muhteşem bir saltanatının olması,

Hz. Süleyman (a.s.) kıssasına göre, Hz. Süleyman'ın (a.s.) en belirgin özellikleri arasında yer almaktadır. Hz. Süleyman (a.s), yüzüğü sayesinde cinlere hükmedebiliyor ve hayvanların dilinden de anlayabiliyordu. Yüce Allah (c.c) kendisine böyle özellikler vermiştir. Yüce Allah, Kur'an'da şöyle buyurmaktadır;

'Ve Süleyman Davud'a varis oldu ve dedi ki: Ey nas... Bize her kuşun dili öğretildi ve bize her şeyden verildi. Şüphe yok ki, elbette bu, apaçık bir inayettir.'' (Neml suresi, 16. ayet)
''Süleyman'a da rüzgârları (musahhar kıldık) sabahtan zevâle kadar (gidişi) bir aylık ve zevâlden guruba kadar (gidişi de) bir aylık yol kadar idi. Ve onun için bakır madenini sel gibi akıttık. Ve onun önünde Rabb'inizin izniyle çalışan bazı cinlerde var idi ve onlardan her kim bizim emrimizden sapmış olursa ona da ateş azabından tattırmış olduk.'' (Sebe suresi, 12 .ayet)

Kaynak:Eğitim Sistem

887
462
1311
66
123
456
457
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.