I. Murad Dönemi’nde Anadolu Türk siyasi birliğini sağlamada nasıl bir siyasi politika izlenmiş

I. Murad Dönemi’nde Anadolu Türk siyasi birliğini sağlamada nasıl bir siyasi politika izlenmiş
I. Murad Dönemi’nde Anadolu Türk siyasi birliğini sağlamada nasıl bir siyasi politika izlenmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu amaçla ilk olarak Karesioğulları Beyliği Osmanlı topraklarına katıldı. Orhan Bey Dönemi’nde Osmanlı Devleti; Germiyanoğulları Beyliği, Hamidoğulları Beyliği, Candaroğulları Beyliği, Eretna Devleti, Karamanoğulları Beyliği ve Saruhanoğulları Beyliği ile komşuydu.

Osmanlılar I. Murat Dönemi’nde, Anadolu Türk birliğini sağlamada barış yolunu seçti. I. Murat Dönemi’nde Hamitoğulları Beyliği’nden Isparta, Yalvaç, Akşehir, Beyşehir, Seydişehir ve Karaağaç 80 bin altın karşılığında satın alındı (1381). I. Murat’ın oğlu Yıldırım Bayezit’in Germiyanoğulları Beyliği’nden evlenmesi üzerine çeyiz olarak Osmanlı Devleti’ne Kütahya, Tavşanlı, Emet, Simav ve çevresi verildi. I. Murat’ın Hamitoğulları Beyliği ve Germiyanoğulları Beyliği’yle ilişkileri Osmanlı’yı Karamanoğulları Beyliği ile karşı karşıya getirdi.

963
440
263
226
206
421
603
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.