İçinde bulunduğunuz geminin pruvası tam olarak batıya bakıyorsa geminin sancak tarafı tam olarak hangi yöne bakar

İçinde bulunduğunuz geminin pruvası tam olarak batıya bakıyorsa geminin sancak tarafı tam olarak hangi yöne bakar
İçinde bulunduğunuz geminin pruvası tam olarak batıya bakıyorsa geminin sancak tarafı tam olarak hangi yöne bakar sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İçinde bulunduğunuz geminin pruvası tam olarak batıya bakıyorsa geminin sancak tarafı tam olarak hangi yöne bakar     

A- Güney
B- Kuzey
C- Doğu
D- Batı

Doğru Cevap: Kuzey

Pruva veya baş, bir deniz taşıtının gövdesinin ön kısmı. Taşıt hareket hâlinde iken en önde kalan kısımdır ve pupa (kıç) kavramının zıttıdır. Bir gemide başın en önemli görevi suyu yararak sürüklemeyi (direnci) azaltmaktır.
Sancak, deniz taşıtlarının sağ tarafını ifade etmek için kullanılan bir terim. Büyük yelkenli teknelerde, gemilerde, liman veya marina girişlerinde kolay tanımlanabilmesi maksadıyla yeşil renkli sancak borda feneri kullanılır.

1
3
2
1
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.