Idi Amin aralarındaki anlaşmazlığı Julius Nyerere'yi hangisini yapmaya davet etmiştir

Idi Amin aralarındaki anlaşmazlığı Julius Nyerere'yi hangisini yapmaya davet etmiştir
Uganda'nın eski devlet başbakanı Idi Amin aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için dönemin Tanzanya Devlet Başkanı Julius Nyerere'yi hangisini yapmaya davet etmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Uganda'nın eski devlet başbakanı Idi Amin aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için dönemin Tanzanya Devlet Başkanı Julius Nyerere'yi hangisini yapmaya davet etmiştir 

A- Satranç maçı

B- Halat çekme yarışı

C- Boks maçı

D- Koşu yarışı

Doğru Cevap: Boks maçı

Eski Uganda ağır sıklet boks şampiyonu İdi Amin, bölgedeki düşmanı Tanzanya Devlet Başkanı Julius Nyerere'yi aralarındaki anlaşmazlığı ringde çözmeye davet etti. Rakibine avantaj sağlamayı da öneren İdi Amin, bir kolunu sırtına bağlayarak dövüşecekti.
İdi Amin, 1981'de de eski ağır sıklet dünya şampiyonu, ünlü boksör Muhammed Ali'yi gözüne kestirdi.
Ali'ye dövüş teklif eden İdi Amin, şartlarını şöyle sıraladı: ''Dövüş, Libya'da Trablus'ta yapılacak. Kan kardeşim Kaddafi hakem, Ayetullah Humeyni sunucu, Yaser Arafat da antrenör olacak.'' Uganda'da yönetimi sırasında 100-300 bin kişinin öldürüldüğü sanılan İdi Amin döneminde olanlar hakkında çok sayıda söylenti dolaşıyor. Eski diktatörün eşlerinden birinin cesedinin bir araçta parçalar halinde bulunduğu ve eski hizmetçilerinin, saraydaki buzdolaplarında insan kafaları bulunduğunu söyledikleri ileri sürülüyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
19 Yorum