İğ iplikleri mikrotübül organize edici bölge tarafından oluşturulan hücre hangisidir

İğ iplikleri mikrotübül organize edici bölge tarafından oluşturulan hücre hangisidir
İğ iplikleri mikrotübül organize edici bölge tarafından oluşturulan hücre hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayvan hücrelerinde sentrozom sayesinde profaz evresinde iğ iplikleri oluşur, bu iğ iplikleri sayesinde bölünme sağlanır. Bitkilerde ise sentrozom yoktur. Bu yüzden iğ iplikleri oluşturma görevini sitoplazmadaki mikrotübül organize edici bölge üstlenir.

1) Hayvan hücrelerinde iğ iplikleri oluşumu: Hayvan hücrelerinde iğ ipliği sentrozom dediğimiz yapılarda oluşan bir tübülin iptir.

2) Bitki hücrelerinde iğ ipliklerinin oluşumu: Bitki hücrelerinde iğ iplikleri sentrozom olmadığından dolayı mikrotübül organize edici bölge (sitoplazmik mikrotübüller , sitoplazmik proteinler gibi çok adı vardır) tarafından üretilir.

Cevabımız: Bitki hücresidir.

0
0
0
0
0
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.