İki el bir baş içindir

İki el bir baş içindir
İki el bir baş içindir, Allah insana çalışıp kazanarak yaşayabilmesi için güç vermiştir, el kol vermiştir. Bunlar iyi kullanılmalı, başkasının yardımına muhtaç kalınmamalıdır.

İki el bir baş içindir anlamı şu şekilde :

1. Yüce Allah, insanları geçimlerini sağlayabilecek bir güçle donatmıştır. Bu gücü kullanan insan, başkalarına muhtaç olmadan yaşayabilir.

2. İnsan ancak kendi geçimini sağlayabilecek bir güce sahiptir. Başkalarına yardım edecek bir durumda değildir.

3. Allah insana çalışıp kazansın ve kazandığını tüketerek yaşayabilsin diye güç vermiştir, el kol vermiştir. Bunlar iyi kullanılmalı, başkasının yardımına muhtaç kalınmamalıdır.

Allah insanları yaratırken her vücudun kendisine ye­terliliğini de bahsetmiştir. Çalışıp kazanmak ve kimse­ye muhtaç olmamak için her bedene iki el ve kol veril­miştir. O hâlde kişiye lazım olan şey, çalışarak başkası­na muhtaç olmamaktır.
Tembellik etmemeyi tavsiye için söylenir.

İki el bir baş için TDK anlamı nedir

Ancak kendi geçimini sağlayabilenler, başkalarına yardım edecek bir durumda değildir” anlamında kullanılan bir söz.

İki el bir baş için atasözü ile ilgili cümle

Annem bana iki el bir baş içindir fıkrası anlattı
Dün iki el bir baş içindir şarkısını dinledim
Teyzem iki el bi baş içindir dedi ve gitti

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.