İki karpuz bir koltuğa sığmaz atasözünün anlamı nedir

İki karpuz bir koltuğa sığmaz atasözünün anlamı nedir
İki karpuz bir koltuğa sığmaz, kimisi, önemi büyük birkaç işi bir arada yapmaya kalkışır. Bu ise çok zor ve sakıncalıdır. Buna aldırmayanlar çoklukla yapmaya kalkıştıkları işleri sekteye uğratırlar.

İki karpuz bir koltuğa sığmaz, kişiler belli alanlarda beceri ve bilgi sahibi ve ihtisas kazanırlar. Aslında bu normaldir. Zira iki ayrı alanda da ustalaşmak çok zordur. Her ayrı alan için gereken ilgi ve itina gösterilmeyebilir. Bu durumda aksaklıkların başgöstermesi doğaldır. Yani iki alanda birden, başarılı olmayı istemek mutlaka aksaklıklara yol açar. Keza önemli bir işi yürütürken aynı önemde başka bir işi de yapmaya çalışmak sakıncıladır. Zira işlerin ikisi de sekteye uğrayabilir. Yani bir karpuz yerine iki karpuz taşımaya kalkışmak, karpuzların ikisini de kırma ihtinalini doğurur.

Hırslı kişilerin açgözlülüklerine set çekmek üzere söylenir.

Karpuz nedir - Karpuz, kabakgiller familyasından tek yıllık bir bitki türü. Karpuz sözcüğü Farsçadan Türkçeye geçmiştir.

Bitkinin kolları toprak yüzeyinde 100 - 200 m kadar uzayabilir. Normal şartlar altında ağırlığı 1,5-2 kilo ile 6,5-7 kilo arasında değişir. Susuz tarım şartlarında kökler oldukça derine inse de sulu tarım şartlarında saçak kökler daha çok 40-50 cm derinlikte yoğunlaşır. İri top şeklindeki meyveleri ise tatlı ve suludur.Karpuz yağ ve kolesterol içermez ancak şeker içeriği yüksektir.

 Koltuk nedir - Omuz başının altında, kolun gövdeyle birleştiği yer.

İki karpuz bir koltuğa sığmaz atasözünün anlamı şu şekilde :

Kimisi, önemi büyük birkaç işi bir arada yapmaya kalkışır. Bu ise çok zor ve sakıncalıdır. Çünkü gücü ve dikkati dağıtır. Buna aldırmayanlar çoklukla yapmaya kalkıştıkları işleri sekteye uğratırlar.

Bir koltuğa iki karpuz sığmaz TDK anlamı

Aynı zamanda birden çok işle ilgilenmek başarı için sakıncalıdır anlamında kullanılan bir söz.

İki karpuz bir koltuğa sığmaz ile ilgili cümleler

Hem bebeğine yemek yapıyor, hem de büyük oğluna ilaç hazırlıyordu ancak bilmiyordu ki iki karpuz bir koltuğa sığmazdı.
Borçlarını öderken ev almaya kalkıştı fakat, iki karpuz bir koltuğa sığmazdı.

İki karpuz bir koltuğa sığmaz ana fikri nedir

Bir kimse iki büyük işi aynı anda yapamaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

42
37
110
38
21
97
44
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.