İkinci ara tatil ne zaman

İkinci ara tatil ne zaman
Ara tatillerle birlikte bu yıl 4 kez kapanacak olan okullar, öğrenciler için dinleme ve dersleri için daha geniş vakit ayırma imkanı sunacak. Peki okullar ne zaman kapacak? İkinci ara tatil ne zaman?

Ara tatilin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. 2020 yılında 2. ara tatil tarihi nisan ayının kaçında? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 2019-2020 eğitim öğretim yılında ara tatiller yapılıyor. Bu ara tatillerin ilki kasım ayında gerçekleştirildi. Merak edilenler haberimiz içerisinde sizlerle.

ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İkinci dönem ara tatili 6 Nisan 2020’de başlayacak ve 10 Nisan Cuma günü sona erecek. 13 Nisan 2020'de ikinci dönem başlayacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 19 Haziran Cuma gününden itibaren 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

YAZ TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Selçuk, okullarda yaz tatili ve ara tatil sürelerine ilişkin planlamanın aynen devam edeceğini belirtti.

Okulların açık olduğu sürenin genişletilip genişletilmeyeceğine ilişkin bir soruya karşılık Bakan Selçuk, "Şu anda yok, bu şekilde devam edecek. Bunun zamanı var. Yaz tatilini 15 gün kısalttık, ileride belki bir 15 gün daha kısalabilir. Çok nitelikli bir hale getirelim bu süreci, sonrasında artış ayrı konuşulur." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum