İklim koşullarının Türkiye’nin beşerî özellikleri üzerindeki etkileri

İklim koşullarının Türkiye’nin beşerî özellikleri üzerindeki etkileri
İklim koşullarının Türkiye’nin beşerî özellikleri üzerindeki etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde üç farklı iklim tipi görülmektedir. Akdeniz İklimi, Karadeniz İklimi ve Karasal İklim, ülkemizde yedi farklı coğrafi bölge üzerinde etkili olmaktadır. Türkiye’nin iklim koşullarının beşeri özellikler üzerinde de etkisi bulunmaktadır. Ülkemizde iklimlerin gerçekleştiği alanlar coğrafi sınırlar olarak bellidir.

Belli bölgelerde belli iklim tiplerinin görülmesi, bitki örtüsü üzerinde etkili olduğu için tarım ve hayvancılık alanında da etkili olmaktadır. İnsanlar nüfus olarak yoğun yaşadıkları yerler ılıman iklimin olduğu yerlerdir. Ulaşımın kolay olarak sağlandığı yerler iklim olarak ılıman olan yerlerdir. Enerji kaynaklarının oluşturulduğu bölgeler daha çok soğuk iklim tiplerinin görüldüğü yerler olarak bilinmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.